vrijdag, december 11, 2009

Nieuwste aanwinst


Op de SLN beurs van 22 november gekocht maar nog geen foto's van gemaakt.

Dus vanochtend maar eens een paar kiekjes van gemaakt. Eigenlijk was het idee om deze auto als tegenstander in te zetten voor de Mercedes C9 Sauber van Slot.it. Ingewijden hebben mij al echter voorspeld dat de Nissan R390 GT1 (Pre-Qualifying) weinig moeite zal hebben met de Mercedes.
We zullen het zien zodra de Slot.it decoders binnen zijn.
Beide wagens moeten eerst nog gechipped worden voordat ze hun rondes kunnen draaien op de digitale Eastpark baan. Ik heb nog geen aangepaste powerbase dus analoge wagens kunnen nog niet rijden op de baan tenzij ik de 6-car powerbase vervang door een analoge. Dit laatste komt er echter niet van en is ook lang niet zo leuk rijden.


Ook een aantal andere auto's moeten binnenkort eerst voorzien worden van decoders. Mijn 2 Mini's en nog een Ferrari 375 F1 moeten ook nog worden voorzien van decoders. Vooral de Ferrari 375 F1 zal een uitdaging worden om hierin de F1-chip te kunnen plaatsen, veel ruimte is er namelijk niet dus hier moet nog wat geknutseld worden. In ieder geval weer eens iets anders knutselen dan de baan zelf. 
Op Eastpark wordt momenteel gewerkt aan de pitboxen. Komende week hoop ik hier weer wat aan te kunnen werken. Als de pitboxen klaar zijn dan is de baan weer een stuk verder klaar. Volgende grotere project zal dan het hekwerk worden. De spullen heb ik hiervoor inmiddels in huis. 


3 opmerkingen:

Firefighter zei

Heb je voor de Slot.it wagens SSD chips besteld van Scalextric of van Slot.it. Die van Slot.it schijnen erg geschikt te zijn voor grotere motoren.

XFroggy zei

Ik heb die van Slot.it besteld. Deze passen goed in het chassis. Daarnaast heb ik mij laten vertellen dat de SSD chips van Slot.it wel over weg kunnen met de sterkere motoren wat bij de SSD chips van Scaletric nog wel eens problemen zou kunnen opleveren.

De Pioneer Mustang met een 18000 RPM Mabuchi motor doet het tot op heden prima met de standaard Easy fit plug van Scalextric.

Firefighter zei

En hoe bevallen de Slot.it wagens? Misschien leuk om een verslagje aan te wijden? Ik ben wel benieuwd hoe de velengde versie van de Nissan R390 het digitaal doet!