zondag, november 29, 2009

Weer een stapje verder



Update:


Inmiddels is de Baileybrug helemaal klaar en is opgenomen in de vaste baan.
Op de foto is de brug te bewonderen samen met de bestelde Bullit Mustang die inmiddels  keurig is geleverd door de firma Inaslot. Nog even gauw een Easy Fit decoder erin van Scalextric en gassen. Het is op Eastpark een snelle verschijning alleen de Viper kan hem qua rondetijden nog verbeteren. Inmiddels is de bijbehorende Dodge Charger RT uit de film ook als pre-order te bestellen, dus binnenkort zal de set wel compleet gemaakt moeten worden. 
De Mustang is prima gedetailleerd en goed afgewerkt.


De allernieuwste aanwinst, gekocht op de SLN beurs in Dordt, moet nog gechipped worden voordat hij zijn ronden kan gaan maken. Het is de Slot.it Nissan R390 GT1 Pre-qualifying. Deze moet het straks opgaan nemen tegen de Sauber C9 Mercedes, die trouwens ook nog gechipped moet worden.


maandag, november 16, 2009

Wegwerkzaamheden gestopt, beide rijbanen zijn weer vrij!



De wegwerkzaamheden op de Oude Baileybrug zijn klaar. Inmiddels loopt er een standaard recht over de brug en kunnen er twee auto's naast elkaar over de brug rijden. Op de  foto is nog het kale hout te zien maar inmiddels zijn de brugdelen al voorzien van een passende metalic grijze verflaag.
Nu kunnen de volgende werkzaamheden op Eastpark gaan beginnen.
Het wachten is nu op de pitstraat die nog in de baan moet worden opgenomen. Hopelijk komen de baandelen deze week binnen of anders volgende week. 

zondag, november 15, 2009

Onderweg

De Pioneer Bullitt Mustang GT van Steve McQueen is nu letterlijk in de lucht.
Afgelopen vrijdag is de wagen op transport gegaan met het vliegtuig.
Binnen 4-6 werkdagen moet ie dus op Eastpark zijn rondjes kunnen draaien.

We wachten dus nog even af. De zwarte Dodge Charger RT die in de speelfilm gebruikt wordt voor de achtervolging is nu ook echt in de achtervolging. Naar verwachting komt de zwarte Charger in het laatste kwartaal van dit jaar op de markt. Bij Inaslot.com is hij inmiddels in de voorverkoop. Leuk om samen eens een rondje te draaien op Eastpark om te kijken wie er in deze tijd het pleit kan beslechten tijdens de achtervolging....

De Kogel is door de kerk!






Gezien op de de engelse Slotforum site.
Nieuw merk Pioneer. Hun eerste auto is de Ford Mustang 390 GT of te wel de Bullitt. In mijn ogen een schitterende auto. De review (klik hier voor de review in engels) de site was ook erg lovend dus vandaag besteld. Voordeel is ook dat de auto DPR is, dus even een digitale chip regelen en dan kan ie straks op de baan. Helaas heb ik geen jumps in mijn circuit dus vliegen (behalve uit de bocht :)) zal er niet van komen.

In de review is de auto analoog getest dus zodra de Mustang is gearriveerd kan ik direct eens kijken hoe hij het doet op een digitale baan.
Misschien ook nog een goede gelegenheid om de film weer eens te bekijken.

woensdag, november 11, 2009

Wegwerkzaamheden


Inmiddels ben ik begonnen met de aanpassing van de Baileybrug. Het originele brugdeel waarover de weg loopt (zie onderste brugdeel) is namelijk niet breed genoeg voor een standaard recht baanstuk van Scalextric.
De originele brug is gemaakt van gietijzer. Profielen van dit materiaal om een nieuw aangepast brugdeel te maken zijn natuurlijk niet meer verkrijgbaar. Ik heb er voor gekozen om de nieuwe, bredere, brugdelen van hout te maken.
Op de foto's is het eerste brugdeel in de maak, zoals te zien is, is het nieuwe brugdeel beduidend breder. Het hout is gelijmd en daarna nog extra vastgezet met kleine spijkertjes. (wel effe opletten en niet te hard hameren!)
Nog wat lipjes maken op het houtwerk en vervolgens opnieuw beginnen met het tweede brugdeel. Daarnaast moet ik nog even op zoek naar 2 mm staaldraad waarmee de verticale brugdelen aan elkaar worden vastgezet. Dus dat wordt morgen even wat bouwmarkten aflopen om te zoeken of ze dit hebben.

maandag, november 09, 2009

Het begin is er!


Inmiddels is de tafel gebouwd. Het ontwerp ligt nu grotendeels op tafel, alleen de pitstraat ontbreekt nog, deze moet ik eerst nog even kopen. De pitstraat komt voor aan het begin bij het opkomen van het rechte stuk. Om ruimte te geven voor een pitgebouw wordt de binnenring aan de voorzijde opgehoogd en zal niet aflopen zoals deze dat nu nog doet.
Uiteraard heb ik de baan momenteel aangesloten om ook even te kunnen racen en meteen te kijken of de layout bevalt. Grootste uitdaging zal in eerste instantie zijn om de brug, die nu nog niet zichtbaar is, te maken. De Baileybrug die hiervoor bedoelt is is te smal voor een standaar baandeel en veel te breed voor 2 losse sporen. Net zoals in het echt is de oude Baileybrug een vernuftig concept. Om de breedte aan te passen aan een standaard rechtstuk zal nog wel even het nodige knutselwerk aan te pas komen. Dit omdat ik wil proberen om de oorspronkelijke constructie in de definitieve brug te handhaven.